subota, 20. lipnja 2015.

Čudo od čokolade



Sastojci

  10 osoba
  • Biskvit
  • jaja
  • 10 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo
  • Krema
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica šećera
 

Priprema

  1. 1.
    Izrada biskvita:
  2. 2.
    Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm)  na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
  3. 3.
    Izrada kreme:
  4. 4.
    Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
  5. 5.
    Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…

Posluživanje

Hvala mojoj dragoj ujni na ovako divnom desertiću…
Ovako je to izvela Catwomen a ovako JasminkaA
Hvala betinna