četvrtak, 25. lipnja 2015.

Ferrero

Ferrero torta Sastojci 12 osoba Biskvit 5 kom jaja 100 gr čokolade 150 gr šećera 70 gr. brašno 1 kom. pecilnog praška 1 kom vanilin šećera 30 gr. krušne mrvice 3 žlice mljevenih lješnjaka 70 gr maslaca Krema 50 dag sira mascarponea od Vindije 1/2 l slatkog vrhnja Sania 40 dag nutele original 100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije) 100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš i još 200 gr čokolade za kuhanje 2-3 žlice ulja 1 dl toplog mlijeka 4 žlice nesquk-a original za kalup malo maslaca ili margarina malo krušnih mrvica za posipanje kalupa DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Pripremiti kalup promjera 26 cm. Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. 2. Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za kalup " . 3. Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta . 4. Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču. 5. Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje. 6. Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore. 7. Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte. Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila. 8. Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja. Posluživanje Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike.. P.S. malo sam prepravila recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na "mrvice" koje su u postupku,pa sam to malo korigirala...ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima sada razjasnila taj misterij :DDD !!