četvrtak, 25. lipnja 2015.

Rafaelo Torta


Sastojci Za biskvit: 7 bjelanjaka 150 g šećera 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka 150 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka Za kremu: 7 žumanjaka 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela By Podravka 700 ml mlijeka 100 g maslaca 100 g šećera u prahu 500 ml slatkog vrhnja Još potrebno: 12 komada petit beurre keksa oko 100 ml mlijeka 2-3 žlice maraskina Za posipanje: 50 g kokosova brašna DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Puding okus vanilija Vanilin šećer Prašak za pecivo Bijelo brašno oštro (TIP 400) Kokosovo brašno Puding okus vanilija Vanilin šećer 12345 Priprema Za biskvit: 1. Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje. 2. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno. 3. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta. 4. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka. Za kremu: 1. Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. 2. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. 3. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu. 4. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu. 5. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom. 6. D O D A T A K:preporučila bi da između mnoštvo komentara pročitate i par koje sam izdvojila po brojevima: #124 #180 #187 #195 #200 #205 #223 Posluživanje Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela. Savjet Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.