Sastojci 400 g piškota 250 ml mlijeka 5 žlica ruma 200 ml slatkog vrhnja za šlag 1 žlica naribane limunove korice 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka 150 g šećera u prahu 4 čvrsta jogurta (800 ml) 2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka 10 žlica vode 400 g jagoda DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Mljevena želatina Vanilin šećer Mljevena želatina Vanilin šećer 12 Priprema 1. Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem. 2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota. 3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. 4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu. 5. Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote. 6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine. Posluživanje Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama. Savjet Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.
četvrtak, 25. lipnja 2015.
Piškota torta s jogurtom i jagodama
Sastojci 400 g piškota 250 ml mlijeka 5 žlica ruma 200 ml slatkog vrhnja za šlag 1 žlica naribane limunove korice 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka 150 g šećera u prahu 4 čvrsta jogurta (800 ml) 2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka 10 žlica vode 400 g jagoda DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Mljevena želatina Vanilin šećer Mljevena želatina Vanilin šećer 12 Priprema 1. Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem. 2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota. 3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. 4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu. 5. Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote. 6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine. Posluživanje Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama. Savjet Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.