Ovaj recept je jako popularan i puno isprobavan od stotinama članova sa Slovenske stranice Kulinarika.net od gde sam ga preuzela. A zašto ima takav naziv hahaha...i ja sam se nasmejala prvi put kad sam ga pročitala.To je zato..kad ispečete ovaj kolač...dođu vam susjedi i pojedu ga cjelog( zato što je jako dobar) i ništa vama ne ostane.I vi ostanete tužni i gladni i bez kolača.Zato treba uvjek da pravite duplu mjeru za da budu i vaši ukućani i susjedi zadovoljni. Obično članice kažu da im ništa ne ostane za susjede...jer ga oni smažu pre nego što susjedi navale na vrata.
Sastojci
Tjesto:
- 3 većajaja
- 6 žlicašečera
- 8 žlicaulja
- 8 žlicabrašna
- 1 prašakza pecivo
Krema:
- 3jaja
- 7 žlicašečera
- 500 gr.pasiranog glatkog svježeg sira( ko nema,može i mazivi sir filadelfija,maskarpone i sl.)
- 2 dcl.kiselo vrhnje
- 1 vrečicaprašak za puding od vanile
- 1 kesicavanilin šečer
Preljev:
- 250 gr.zamrznutog šumskog voća,jagoda,malina,borovnica
- 2-3 žlicešečera
- 1 žlicavode
- Priprema
- 1/slika/2021805/Uključite pečnicu na 200 stepeni, tepsiju namažite uljem i obložite papirom za pečenje i okolo na stranicama modela i prilepite ga da se zaljepi na stranice.
- 2
/slika/2021807/
Prvo umutimo bjelanca, dodamo šečer, zatim žumanca, dodamo ulje i brašno sa praškom za pecivo.Izmješamo i izlijemo u pravokutnu tepsiju znatno manju od pečnice ili u tortni model br.26. Ako je veća tepsija onda kolać će biti nizak. - 3
/slika/2021749/
Zatim odmah spremajte kremu, umutite bjelanca sa šečerom pjenasto, dodajte žumanca,ispasirani svježi sir,vanilin šečer,prašak za puding i kiselo vrhnje.Sve ljepo izmješamo da ne ostanu grudvice i izlijemo preko smjese za tjesto u modelu za tortu.Rasporedimo žlicom kremu i pečemo 30-35 minuta na 200 stepeni.Posebno ću naglasiti da se zajedno peku i tjesto i krema. - 4/slika/2021779/Pri pečenju će tjesto proviriti kroz kremu i napravit će brda i doline i tako će kolać biti zanimljiviji. Kad se kolač ohladi, možete ga jesti samo tako sa prah šečerom odozgo.
- 5
/slika/2021777/
A ako želite sa preljevom onda u šerpu stavite zamrznuto voće,šečer i žlicu vode i kuhajte dok se voće ne odmrzne i da se šečer rastopi.Prelijte kod služenja preko komada kolača.
Posluživanje
Ja sam imala grudvasti svježi sir, i sa štapnim mikserom brm,brm i izmiksirala sam ga i postao je gladak.