Sastojci
SASTOJCI:
- 170g.maslaca
- 200g.secera (moze i manje)
- 4jaja
- 50ml.slatkog vrhnja
- 3zlice meda
- 130g.przenih mljevenih ljesnjaka
- 80g.finog brasna t-400
- 1prasak za pecivo
PRELJEV:
- 1limun (iscijedeni sok)/zlica vode
- 130g.mljevenog secera
- 1vanilin secer
- tamna cokolada za preljev
- za posip: kombinacija przenih mljev. ljesnjaka i oraha
Priprema
- 1Mikserom,mutite maslac i secer,pa kada dobijete lijepu svijetlu kremicu,polako dodajte jedno,po jedno jaje,neprestano miksajuci.Zatim u umucenu smijesu dodajte,med,slatko vrhnje,poprzene,mljevene ljesnjake.
- 2Brasno pomijesajte s praskom za pecivo,pa polako dodajte u gore navedenu smijesu.Sve rucno jos jednom lagano promijesajte,da se svi sastojci lijepo sijedine,i da ne bude grudica.
- 3U duguljasti vatrostalni kalup:vel. 13x30cm.(prethodno namazan maslacem i posut brasnom).uspite pripremljenu smijesu,poravnajte povrsinu i pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C.cca 40 minuta.
- 4Peceni kolac izvadite odmah iz kalupa,pa ga prebacite na pripremljeni pladanj i okrenut "naopako",odmah ga prelijte pripremljenim preljevom.
- 5PRELJEV:iscijedite sok od jednog limuna,pa ga dobro izmijesajte,s vodom,secerom u prahu i vanilin secerom.
- 6Kada se kolac ohladi,rezite ga na snite vel. 2 cm. i posluzite.
Posluživanje
Dodatno ga mozete ukrasiti s otopljenom tamnom cokoladom,i mljevenim ljesnjacima,(orasima ili bademima)po zelji.