subota, 20. lipnja 2015.

Ruska šnita../

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  • SASTOJCI:

  •  170g.maslaca
  •  200g.secera (moze i manje)
  •  4jaja
  •  50ml.slatkog vrhnja
  •  3zlice meda
  •  130g.przenih mljevenih ljesnjaka
  •  80g.finog brasna t-400
  •  1prasak za pecivo
  • PRELJEV:

  •  1limun (iscijedeni sok)/zlica vode
  •  130g.mljevenog secera
  •  1vanilin secer
  •  tamna cokolada za preljev
  •  za posip: kombinacija przenih mljev. ljesnjaka i oraha

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Mikserom,mutite maslac i secer,pa kada dobijete lijepu svijetlu kremicu,polako dodajte jedno,po jedno jaje,neprestano miksajuci.Zatim u umucenu smijesu dodajte,med,slatko vrhnje,poprzene,mljevene ljesnjake.
  2. 2
    Brasno pomijesajte s praskom za pecivo,pa polako dodajte u gore navedenu smijesu.Sve rucno jos jednom lagano promijesajte,da se svi sastojci lijepo sijedine,i da ne bude grudica.
  3. 3
    U duguljasti vatrostalni kalup:vel. 13x30cm.(prethodno namazan maslacem i posut brasnom).uspite pripremljenu smijesu,poravnajte povrsinu i pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C.cca 40 minuta.
  4. 4
    Peceni kolac izvadite odmah iz kalupa,pa ga prebacite na pripremljeni pladanj i okrenut "naopako",odmah ga prelijte pripremljenim preljevom.
  5. 5
    PRELJEV:
    iscijedite sok od jednog limuna,pa ga dobro izmijesajte,s vodom,secerom u prahu i vanilin secerom.
  6. 6
    Kada se kolac ohladi,rezite ga na snite vel. 2 cm. i posluzite.

Posluživanje

Dodatno ga mozete ukrasiti s otopljenom tamnom cokoladom,i mljevenim ljesnjacima,(orasima ili bademima)po zelji.