subota, 20. lipnja 2015.

Sastojci


Cimet stapici

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prosijati secer u prahu. U drugoj, velikoj posudi umutiti bjelanca i prstohvat soli u cvrst snijeg. Postepeno dodavati po kasiku secera u prahu i nastaviti mutiti dok se nedobije gusta sjajna smjesa.
  2. 2
    Odvojiti 200g dobijene smjese u posebnu posudu. U ostatak kuhacom umjesati mljevene ljesnjake i cimet dok se masa ne sjedini.
  3. 3
    Smjesu izruciti na pleh oblozen pek papirom i vlaznim rukama istanjiti na 1 cm debljine (meni je ispao pravokutnik 30x35 cm, taj 1 cm nisam mjerila nego onako "od oka" tanjila).
    Odvojenu masu izruciti na tijesto i poravnati.
  4. 4
    Peci u zagrijanoj rerni (donja trecina rerne) na 130°C nekih 45 min. Ako vam pocne previse rumeniti pokriti aluminijskom folijom do kraja pecenja.
  5. 5
    Pustiti da se ohladi u plehu i sjeci na stapice zeljene velicine.
Cimet stapici