subota, 20. lipnja 2015.

Jaffa kocke



Sastojci

  • biskvit:
  • jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • vanilija šećer bourbon
  • 1 dc ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 15 g kakaa
  • ostalo:
  • 2 dcl svježe iscjeđenog soka naranče
  • korica od jedne naranče
  • 1 žlica likera od naranče
  • 3 velike žlice marmelade od marelice
  • glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema

  1. 1.
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. 2.
    Mikserom umutite jaja s obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
  3. 3.
    Postepeno dodajte ulje, a potom i mlijeko.
    Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  4. 4.
    Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
    Jednoj polovici dodajte kakao i žlicu mlijeka.
  5. 5.
    Kalup promjera 20x30 cm obložite papirom za pečenje pa  posebno ispecite dva biskvita.
  6. 6.
    Iscijedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Meni su za 2 dcl soka, bile potrebne dvije velike naranče.
  7. 7.
    Ohlađeni tamni biskvit razmrvite rukama i pomiješajte ga sa sokom naranče.
  8. 8.
    Svijetli biskvit premažite marmeladom koju ste prethodno malo zagrijali, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
  9. 9.
    Čokoladu otopite na pari s uljem, te prelijte po kolaču.
    Za ovaj kolač sam radila i glazuru u ovom omjeru 100 g čokolade + 50 g maslaca + žlica ulja. Ali mi je za ovaj kolač puno bolja ova što sam je napisala u receptu.