- 175 g maslaca
- 25 g kakaa
- 135 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 75 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jako zrele banane
- 50 g krupno mljevenih ili nasjeckanih lješnjaka / badema /oraha
- 60 g tamne čokolade
- ganache:
- 60 g tamne čokolade
- 30 ml slatkog vrhnja
Priprema
- 1.Otopite 50 g maslaca i pomiješajte s kakaom.Pjenasto umutite mikserom preostali maslac sa šećerom.Dodajte jaja i kakao u smjesu, a zatim umiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, orašasto voće (odaberite što vam se sviđa), ispasirane banane (samo ih dobro izgnječite vilicom u kašu) i nasjeckanu čokoladu.
- 2.Istresite smjesu u kalup i poravnajte.Kalup bi za ovu mjeru trebao biti 18x18 cm ali moj je puno veći pa je zato i kolač tanji.Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40-50 minuta (ovisno o veličini pleha koji ste koristili, provjerite u svakom slučaju čačkalicom, kolač mora biti pečen ali ostati vlažan).
- 3.Za ganache sitno nasjeckajte ili naribajte čokoladu, prelijte je vrelim slatkim vrhnjem i dobro izmiješajte da se čokolada istopi i krema ujednači. Prelijte preko ohlađenog kolača.Ako volite da ima više kreme na vrhu, možete i povećati količinu čokolade i vrhnja, ali meni je ovako bilo dovoljno.