ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Banana Brownies

Sastojci
  • 175 g maslaca
  • 25 g kakaa
  • 135 g smeđeg šećera
  • jaja
  • 75 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • jako zrele banane
  • 50 g krupno mljevenih ili nasjeckanih lješnjaka / badema /oraha
  • 60 g tamne čokolade
  • ganache:
  • 60 g tamne čokolade
  • 30 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. 1.
    Otopite 50 g maslaca i pomiješajte s kakaom.
    Pjenasto umutite mikserom preostali maslac sa šećerom.
    Dodajte jaja i kakao u smjesu, a zatim umiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, orašasto voće (odaberite što vam se sviđa), ispasirane banane (samo ih dobro izgnječite vilicom u kašu) i nasjeckanu čokoladu.
  2. 2.
    Istresite smjesu u kalup i poravnajte.
    Kalup bi za ovu mjeru trebao biti 18x18 cm ali moj je puno veći pa je zato i kolač tanji.
    Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40-50 minuta (ovisno o veličini pleha koji ste koristili, provjerite u svakom slučaju čačkalicom, kolač mora biti pečen ali ostati vlažan).
  3. 3.
    Za ganache sitno nasjeckajte ili naribajte čokoladu, prelijte je vrelim slatkim vrhnjem i dobro izmiješajte da se čokolada istopi i krema ujednači. Prelijte preko ohlađenog kolača.
    Ako volite da ima više kreme na vrhu, možete i povećati količinu čokolade i vrhnja, ali meni je ovako bilo dovoljno.