Sastojci
10 osoba- 10 bjelanjaka
- 300 g šećera
- 300 g kokosa
- 150 g brašna
- krema
- 700 ml mlijeka
- 70 g brašno tip 400 (oštro)
- 70 g gustin
- 10 žumanjaka
- 100 g šećer
- 1 želatina 10 g
- 100 g bijela čokolada
- 150g maslaca ili ako ne želite maslac
- 200ml slatkog vrhnja
- ribana bijela čokolada ili po želji kokos
- 3 lista velikih oblatni
Priprema
- 1.stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)
- 2.želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajtena laganoj vatri 5 minuta.kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.
- 3.u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.
- 4.na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje........ mašti na volju.
- 5.kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.
- 6.još jedna slika.
- 7.htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni........... moja ima dosta jak grijač.