Sastojci
- 28 dkg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 6 jaja
- 1 vanilin šečer
- 25 dkg margarina
- 5 žlica šečera
- Krema:1 kg višanja
- 5-6 žlica pšenične krupice
- 7 žlica šečera
- 2 vanilin šečera
- 1 žličicu cimeta
- šečer u prahu za posipanje
Priprema
- 1.Žutanjke,šečer,margarin i vanilin šečer pjenasto izradite i dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo....
- 2.Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka koje ste prethodno izradili....
- 3.Za kremu stavite lagano prokuhati višnje pomiješane s šečerom,cimetom,krupicom i vanilin šečerom...kad počne ključat skinite s vatre....
- 4.Kremu napola ohladite.....
- 5.U tepsiju rasporedite pola smjese za biskvit i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu ....pecite dok se ne stvori korica (oko 10 min) zatim kolač izvadite rasporedite kremu ravnomjerno....na to rasporedite drugu polvinu smjese za biskvit..i stavite peći....
- 6.Pecite na 180°C dok kolač ne porumeni...
- 7.Kada se ohladi....bogato posipajte s šečerom u prahu......