ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Jelačić kocke

Jelačić ploške
Sastojci biskvitić 9 žumanaca 190 g kristal šećera 190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha) 100 g gorkog kakaa par kapi arome gorkog badema 1 žlica ruma za kolače 8 bjelanaca + prstohvat soli prva krema 6 dcl Dolcela biljnog šlaga 300 g čokolade za kuhanje 50 g bijele čokolade 1,5 dcl mlijeka druga krema 2 vrećice Šlag kreme vanilija Dolcela 2,5 dcl mlijeka 2 paketića vanilin šećera Dolcela 100 - 150 g mljevenih oraha 2 žlice ruma za kolače ukras 100 g mljevenih oraha čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)  Priprema 1. Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser. 2. Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca. 3. Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama. 4. Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita. 5. Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme. 6. Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom. Dobro ohladiti i …. smazati!