
Sastojci
Tijesto:
250 gr sviježeg sira
4 žlice mlijeka
7 žlica ulja
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
250 gr šećera
500 gr brašna
limunova korica
Nadjev:
1 i po kg šljiva
šećer
cimet
po želji šlag
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka, razviti koru u većoj dobro podmazanoj tepsiji tepsiji, ja pravim u velikoj od el. šporeta, po tijestu utisnuti gusto polovice šljiva.
2.
Svaku šljivu razrezati na polovice, pa polovicu pri vrhu zasjeći još dva puta. Redati gusto jednu do druge da zarezani dio bude gore.
3.
Peći 35 minuta na 180 do 200 C ovisno o jačini pećnice.
4.
Kad je pečen posuti šećerom i cimetom odmah dok je vruć.
5.
Po želji umutiti šlag pa kad servirate staviti po žlicu šlaga na kolač.

Sastojci
400 gr naribanih jabuka
2 jaja
400 gr griza
400 gr šećera
200 gr mljevenih oraha
100 gr sitno sjeckanih oraha
1 vrećica praška za pecivo
1 dcl ulja
1 velika žlica kakaa
3 dcl mlijeka
Preljev
200 gr čokolade za kuhanje
8 velikih žlica mlijeka
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Jaja i šećer dobro izmiksajte, tako da smjesa posvijetli.
2.
Dodajte naribane jabuke, a zatim i sve ostale sastojke.
3.
Sipajte nauljen i pobrašnjen pleh i pecite na cca 200 C 45-60 min. Kolač je pečen kada čačkalice koju zabodete u njega izlazi suha.
4.
Čokoladu sa mlijekom otopite na laganoj vatri i prelijte preko još toplog kolača.