Sastojci 8 osoba 3 žličice kave u granulama 2 žlice tople vode 3 jaja 140 g smeđeg šećera vrećica vanilije šećer bourbon 150 g otopljenog maslaca 100 ml mlijeka žlica arome vanilije 180 g brašna žlica kakaa žličica praška za pecivo na vrh žličice sode prstohvat soli Syrup: 120 g smeđeg šećera 140 ml vode 2 žličice kave u granulama vrećica vanilija šećer bourbon DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Namastite i pobrašnite okrugli kalup promjera 18-20 cm. 2. Otopite kavu u toploj vodi. U veću zdjelu stavite jaja s obje vrste šećera, miksajte oko 5 minuta. 3. Zatim redom dodajte miksajući, kavu, otopljeni maslac, mlijeko i aromu vanilije 4. Brašno, kakao, sodu,sol i prašak za pecivo prosijte, te lagano dodajte smjesi. 5. Pecite oko 30 minuta, čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. 6. Otopite smeđi šećer s vodom i kavom, kad uzavre kuhajte ga još 2-3 minute na laganoj vatri. 7. Kolač po površini nabockajte čačkalicom, te prelijte toplim sirupom. Ostavite malo sirupa, da možete preliti svaki komad prije posluživanja. rum kuglice Posluživanje Recept je iz knjižice Chocolate cakes, Women's Weekly, uz moje preinake Sastojci 4 osobe 250 g margarina 300 g mljevenog keksa 9 supenih kašika šećera 3 supene kašike kakaa 5 čajnih kašika ruma ZA UKRAŠAVANJE: 50 g kokosovog brašna ili 50 g sjeckanih oraha DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Sve sastojke dobro izmiješati, tako da dobijete kompaktnu smjesu. 2. Vlažnim rukama oblikovati kuglice i uvaljati ih u kokosovo brašno ili sjeckane orahe. Posluživanje Služiti u ukrasnim papirnatim korpicama.
srijeda, 24. lipnja 2015.
Mocha syrup cake i rum kuglice
Sastojci 8 osoba 3 žličice kave u granulama 2 žlice tople vode 3 jaja 140 g smeđeg šećera vrećica vanilije šećer bourbon 150 g otopljenog maslaca 100 ml mlijeka žlica arome vanilije 180 g brašna žlica kakaa žličica praška za pecivo na vrh žličice sode prstohvat soli Syrup: 120 g smeđeg šećera 140 ml vode 2 žličice kave u granulama vrećica vanilija šećer bourbon DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Namastite i pobrašnite okrugli kalup promjera 18-20 cm. 2. Otopite kavu u toploj vodi. U veću zdjelu stavite jaja s obje vrste šećera, miksajte oko 5 minuta. 3. Zatim redom dodajte miksajući, kavu, otopljeni maslac, mlijeko i aromu vanilije 4. Brašno, kakao, sodu,sol i prašak za pecivo prosijte, te lagano dodajte smjesi. 5. Pecite oko 30 minuta, čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. 6. Otopite smeđi šećer s vodom i kavom, kad uzavre kuhajte ga još 2-3 minute na laganoj vatri. 7. Kolač po površini nabockajte čačkalicom, te prelijte toplim sirupom. Ostavite malo sirupa, da možete preliti svaki komad prije posluživanja. rum kuglice Posluživanje Recept je iz knjižice Chocolate cakes, Women's Weekly, uz moje preinake Sastojci 4 osobe 250 g margarina 300 g mljevenog keksa 9 supenih kašika šećera 3 supene kašike kakaa 5 čajnih kašika ruma ZA UKRAŠAVANJE: 50 g kokosovog brašna ili 50 g sjeckanih oraha DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Sve sastojke dobro izmiješati, tako da dobijete kompaktnu smjesu. 2. Vlažnim rukama oblikovati kuglice i uvaljati ih u kokosovo brašno ili sjeckane orahe. Posluživanje Služiti u ukrasnim papirnatim korpicama.