subota, 20. lipnja 2015.

Kolač sve po dva

Kolač sve po dva

Sastojci

  • jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g mljevenih oraha
  • 200 g Pšenične krupice Podravka 
  • 200 g brašna
  • naribane jabuke
  • Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
  • Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  • malo ruma
  • 50 g Džema marelica Podravka By Podravka
  • 50 g nasjeckanih oraha


Priprema

  1. 1.
    U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
  2. 2.
    Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
  3. 3.
    Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
  4. 4.
    Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.

Savjet

Orahe možete zamijeniti mljevenim lješnjacima.