subota, 20. lipnja 2015.

Novi okus – starog kolača…..

Sastojci

  • Za biskvit
  • jaje
  • 1 šalica 2 dl šećera
  • 1 šalica 2 dl mljevenih oraha
  • 1 šalica 2 dl mlijeka
  • 1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
  • 1 dl ulja
  • 1/2 vrečice praška za pecivo
  • Za kremu
  • pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
  • 6 žlice šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 20 dag maslaca
  • Za posipavanje
  • naribana čokolada

Priprema

  1. 1.
    Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
  2. 2.
    Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
  3. 3.
    Još topli biskvit poškropiti sa rumom
  4. 4.
    Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremuposipati naribanom čokoladom.

Posluživanje

Moj savjet:
Nakon što sam iprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način……