Sastojci Za biskvit: 5 jaja 120 g šećera 150 g brašna 30 g maslaca Za nadjev: 1 kg jabuka 100 g Džema miješano voće Podravka By Podravka Za ukrašavanje: 400 ml slatkog vrhnja Priprema 1. Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem. 2. Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. 3. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca. 4. Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta. 5. Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem. Posluživanje Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke. Savjet Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.
ponedjeljak, 22. lipnja 2015.
Osvježavajući kolač od jabuka
Sastojci Za biskvit: 5 jaja 120 g šećera 150 g brašna 30 g maslaca Za nadjev: 1 kg jabuka 100 g Džema miješano voće Podravka By Podravka Za ukrašavanje: 400 ml slatkog vrhnja Priprema 1. Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem. 2. Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. 3. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca. 4. Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta. 5. Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem. Posluživanje Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke. Savjet Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.