ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Molten peanut butter and chocolate fondant cakes


Sastojci 4 osobe 200g tamne čokolade 100g maslaca 2 jajeta 2 žumanceta 110g šećera 35g brašna 4 kafene kašike putera od kikirikija * kakao za posipanje po želji Priprema 1. Rernu zagrejati na 200C. 2. Iseckan maslac i čokoladu rastopiti na tihoj vatri. Jaja, žumanca i šećer dobro izmutiti. 3. Zatim dodati istopljenu čokoladu i maslac i brašno, pa sve još umutiti dok se ne sjedini. 4. 4 nauljene i pobrašnjene ili maslacem namašćene modle za souffle ili šoljice od 250ml napuniti smesom do 3/4, pa u svaku onda u sredinu dodati po kašiku putera od kikirikija. 5. Modle staviti u tepsiju i peći 16-18minuta. 6. Napomena: ako ne volite puter od kikirikija slobodno zamenite za neko drugo punjenje (karamel, kockica bele čokolade, džem..) ili ih nemojte puniti ničim.. Testo je i samo od sebe savršeno... Posluživanje Služiti odmah pečene tako što ćete nožem preći između modle i tortice pa je okrenuti na tanjir. Po želji ih pospite kakaom ili poslužite uz šlag.