ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Kakao šnite

Sastojci 2 jaja 200 g šećera 100 g maslaca 1 žlica ruma narančina korica 20 g kakaa Dolcela 250 ml mlijeka 250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka 20 g mljevenih oraha Za posipavanje: šećer u prahu DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Vanilin šećer Bijelo brašno oštro (TIP 400) Prašak za pecivo Vanilin šećer Bijelo brašno oštro (TIP 400) 123 Priprema 1. Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte naribanu narančinu koricu i rum, a zatim jedno po jedno žumance. 2. Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom umješavajte naizmjence s mlijekom. 3. Na kraju lagano umiješajte orahe i čvrsto tučen snijeg od bjelanaca. 4. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu tepsiju (30×19 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 do 200°C oko 40 minuta. Posluživanje Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite. Savjet Orahe možete zamijeniti popečenim i oguljenim mljevenim lješnjacima.