ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Sarena ravanija

Sarena ravanija by me
Sastojci 18 osoba Pandispan od bjelanka 5 belanjka 5 velike zlice secera 5 velike zlice brasna 1/2 pecivo Pandispan od zumanjke 5 zumanjca 5 celih jaja 1o velike kasike secera 15 velike kasike brasna 1/2 pecivo 1/2 kasika rendanu koricu od limuna za posipe izmedju dvije testa 150 gr. mlevenih oraha ili kokosa 2 velike zlice kakao Serbet 500 gr. secera 800 ml. voda DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Od 5 jaja odvaja se bjelanak koji se muti smkiserom sa secerom, kad je dovoljno umucen dodaje brasno i pecivo i sklonis na stranu. 2. 5 celij jaja u koje se dodaju ostali 5 zutnjaka rade se sa secerom, kad je sve dobro umuceno dodaje se brasno i pecivo. 3. U vec podmazani pleh broj 30 pola od zute smjese isturi se, onda posipa sa jednu polovino smese od oraha i kakaa. 4. Sa velikom kasikom uzima se od smese belanjka i redja se odozgo jedno do drugo, kad se sve potrosi opet posipamo sa drugom poloviscom od smese od oraha i kakaa, na kraju odozgo izlijemo preostalu zutu smjesu. 5. Stavi se u vec zagrijanu rernu da se pece. 6. Dok se ravanija pece, pripremamo serbet i kad je pecena zalijemo.