ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Bananas

Bananas Sastojci 15 osoba testo: (la masa) 5 žumanaca (yemas) 75 g šećera u prahu (asúcar en polvo) 1 vanilin šećer (asúcar de vainilla) 5 belanaca (blancas) 75 g šećera (asúcar) 150 g brašna (harina) krem: (para la crema) 1/2 l mleka (leche) 60 g šećera (asúcar) 1 puding, čokolada (pudding de chocolate en polvo) 5 lista želatina (hojas de gelatina) 3 kašike ruma 1/4 l slatke pavlake (de nata) 7 banana (bananas) 200 g čokolade (chocolate) DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Priprema 1. Kremasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Mase sjediniti slika1. 2. Umešati prosejano brašno i pažljivo izmešati. Testo razmazati po plehu za kolače prehriven papirom za pečenje slika2. Peći na 200*C, oko 12 minuta. 3. Skuvati puding, sa mlekom i šećerom po uputstvu sa pakovanja. Potopiti želatin, staviti ga da mekša oko 5 min, a zatim ga rastopiti. Čim se masa od pudinga prohladi, dodati čvrsto ulupanu pavlaku i otopljeni želatin, slika3. 4. Koru posuti rumom. Krem nanetim po ohlađenoj kori i poravnati ga. Banane oljuštiti i naseckati na kolutiće. Poređati ih po kremi, slika4. 5. Rastopiti čokoladu nad vodenom parom, i preliti je preko banana.