
Sastojci 15 osoba
testo: (la masa)
5 žumanaca (yemas)
75 g šećera u prahu (asúcar en polvo)
1 vanilin šećer (asúcar de vainilla)
5 belanaca (blancas)
75 g šećera (asúcar)
150 g brašna (harina)
krem: (para la crema)
1/2 l mleka (leche)
60 g šećera (asúcar)
1 puding, čokolada (pudding de chocolate en polvo)
5 lista želatina (hojas de gelatina)
3 kašike ruma
1/4 l slatke pavlake (de nata)
7 banana (bananas)
200 g čokolade (chocolate)
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Kremasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Čvrsto umutiti belanca sa šećerom. Mase sjediniti slika1.
2.
Umešati prosejano brašno i pažljivo izmešati. Testo razmazati po plehu za kolače prehriven papirom za pečenje slika2. Peći na 200*C, oko 12 minuta.
3.
Skuvati puding, sa mlekom i šećerom po uputstvu sa pakovanja. Potopiti želatin, staviti ga da mekša oko 5 min, a zatim ga rastopiti. Čim se masa od pudinga prohladi, dodati čvrsto ulupanu pavlaku i otopljeni želatin, slika3.
4.
Koru posuti rumom. Krem nanetim po ohlađenoj kori i poravnati ga. Banane oljuštiti i naseckati na kolutiće. Poređati ih po kremi, slika4.
5.
Rastopiti čokoladu nad vodenom parom, i preliti je preko banana.