ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Cimet stapici

Sastojci 6 bjelanjaka (srednje velicine M) prstohvat soli 450g secera u prahu 400g mljevenih ljesnjaka 2 kasicice cimeta Priprema 1. Prosijati secer u prahu. U drugoj, velikoj posudi umutiti bjelanca i prstohvat soli u cvrst snijeg. Postepeno dodavati po kasiku secera u prahu i nastaviti mutiti dok se nedobije gusta sjajna smjesa. 2. Odvojiti 200g dobijene smjese u posebnu posudu. U ostatak kuhacom umjesati mljevene ljesnjake i cimet dok se masa ne sjedini. 3. Smjesu izruciti na pleh oblozen pek papirom i vlaznim rukama istanjiti na 1 cm debljine (meni je ispao pravokutnik 30x35 cm, taj 1 cm nisam mjerila nego onako "od oka" tanjila). Odvojenu masu izruciti na tijesto i poravnati. 4. Peci u zagrijanoj rerni (donja trecina rerne) na 130°C nekih 45 min. Ako vam pocne previse rumeniti pokriti aluminijskom folijom do kraja pecenja. 5. Pustiti da se ohladi u plehu i sjeci na stapice zeljene velicine.