
Sastojci
6 bjelanjaka (srednje velicine M)
prstohvat soli
450g secera u prahu
400g mljevenih ljesnjaka
2 kasicice cimeta
Priprema
1.
Prosijati secer u prahu. U drugoj, velikoj posudi umutiti bjelanca i prstohvat soli u cvrst snijeg. Postepeno dodavati po kasiku secera u prahu i nastaviti mutiti dok se nedobije gusta sjajna smjesa.
2.
Odvojiti 200g dobijene smjese u posebnu posudu. U ostatak kuhacom umjesati mljevene ljesnjake i cimet dok se masa ne sjedini.
3.
Smjesu izruciti na pleh oblozen pek papirom i vlaznim rukama istanjiti na 1 cm debljine (meni je ispao pravokutnik 30x35 cm, taj 1 cm nisam mjerila nego onako "od oka" tanjila).
Odvojenu masu izruciti na tijesto i poravnati.
4.
Peci u zagrijanoj rerni (donja trecina rerne) na 130°C nekih 45 min. Ako vam pocne previse rumeniti pokriti aluminijskom folijom do kraja pecenja.
5.
Pustiti da se ohladi u plehu i sjeci na stapice zeljene velicine.