ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Limunove ploške

Sastojci 4 oblatne 250 g Džema šipak Podravka By Podravka Za kremu: 4
Limunove ploškežumanca 150 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka 1 limun 150 g maslaca 150 g šećera u prahu DODAJ U POPIS ZA KUPNJU Koristili smo Vanilin šećer Džem šipak Vanilin šećer Džem šipak 12 Priprema 1. Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi. 2. Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka. 3. Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak. Posluživanje Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove. Savjet Kremom ili džemom premažite one strane oblatni koje imaju veća udubljenja.