ponedjeljak, 22. lipnja 2015.
Limunove ploške
Sastojci
4 oblatne
250 g Džema šipak Podravka By Podravka
Za kremu:
4
žumanca
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
1 limun
150 g maslaca
150 g šećera u prahu
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Vanilin šećer
Džem šipak
Vanilin šećer
Džem šipak
12
Priprema
1.
Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi.
2.
Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka.
3.
Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove.
Savjet
Kremom ili džemom premažite one strane oblatni koje imaju veća udubljenja.